Dnevni menu za bezidejne
- malena beba
Re: Dnevni menu za bezidejne
Mljeveno meso, riza, pa onda neki paradajz umak i tako. Pa mozes kuhati, a i peci.
I paprike idu! 
Mislim, ne radim jer ne volim, ali mislim da moji tako kuhaju.
Mi rucali grah.

Mislim, ne radim jer ne volim, ali mislim da moji tako kuhaju.
Mi rucali grah.
I have CDO. It's like OCD, but in alphabetical order. As it should be.
- malena beba
kaae
znam i ja sta ide unutra, jela sam puno puta ali nikad nisam pravila.

10.11.2002. Äimavica
18.01.2007. maza
18.01.2007. maza
napraviÅ¡ smjesu od mljevenog mesa (stavim pola kile), nekuhane riže (stavim 6 velikih žica), pola glavice nasjeckanog luka, 2-3 ÄeÅ¡nja ÄeÅ¡njaka i 1 žlice sjeckanog perÅ¡ina. od zaÄina stavljam sol, papar i kurkumu.
time napuniš paprike.
u velikom loncu popržiÅ¡ malo braÅ¡na, na to staviÅ¡ pire od rajÄice (pola litre ili viÅ¡e), lovorov list i nalijeÅ¡ vode (ovisno o tome koliko želiÅ¡ da umak/juha bude gusta) i onda u taj lonac posložiÅ¡ punjene paprike. ja kuham oko sat i pol.
time napuniš paprike.
u velikom loncu popržiÅ¡ malo braÅ¡na, na to staviÅ¡ pire od rajÄice (pola litre ili viÅ¡e), lovorov list i nalijeÅ¡ vode (ovisno o tome koliko želiÅ¡ da umak/juha bude gusta) i onda u taj lonac posložiÅ¡ punjene paprike. ja kuham oko sat i pol.
“So I find words I never thought to speak
In streets I never thought I should revisit
When I left my body on a distant shore.â€
evo, ja ovako kao laumi, osim kurkume, stavljam samo sol i papar
i ja i za sarmu i za papriku najprije prodinstam luk i ÄeÅ¡njak pa umijeÅ¡am u mljeveno meso, nama je tako okus bolji
i ja i za sarmu i za papriku najprije prodinstam luk i ÄeÅ¡njak pa umijeÅ¡am u mljeveno meso, nama je tako okus bolji
http://www.youtube.com/watch?v=gWXVZlrLa6E" onclick="window.open(this.href);return false;
ja niÅ¡ta ne dinstam, niti pržim braÅ¡no. najviÅ¡e volim kad su iskjuÄivo od junećeg mesa. uvijek napunim i dvije tri tikvice, kad punim paprike, budu jako ukusne.
dakle ja napunim povrće, ulijem vode da ga pokrije, ubacim pasate, ili sama smiksam jednu, dvi pomidore, ulijem malo maslinova ulja i kuham oko sat, sat i po vremena.
dakle ja napunim povrće, ulijem vode da ga pokrije, ubacim pasate, ili sama smiksam jednu, dvi pomidore, ulijem malo maslinova ulja i kuham oko sat, sat i po vremena.
punjene paprike su mi jedno od dva jela gdje pržim brašno
drugo su lazanje (bešamel)
drugo su lazanje (bešamel)
“So I find words I never thought to speak
- malena beba
hvala cure, provat cu skuhat ovih dana 

10.11.2002. Äimavica
18.01.2007. maza
18.01.2007. maza
ja popržim malo brašna za punjene paprike i za sarmu
i to zobeno brašno, to mi je najukusnije
mb, bit će super, odmah napravi više da imaš za dva dana
anamar, super ideja s tikvicama, moram probati
i to zobeno brašno, to mi je najukusnije
mb, bit će super, odmah napravi više da imaš za dva dana

anamar, super ideja s tikvicama, moram probati
http://www.youtube.com/watch?v=gWXVZlrLa6E" onclick="window.open(this.href);return false;
meni je juÄer ostalo brdo kuhane riže od prekjuÄer, pa sam probala kao napraviti nekakve popeÄke od riže, upropastila cijelu stvar i par jaja i neÅ¡to mrvica i bacila
nego, rekao mi je netko nedavno da jako fino preko tjestenine naribati sirovu tikvicu i zaÄiniti sa ÄeÅ¡njakom i masl. uljem. jel to netko od vas probao?

nego, rekao mi je netko nedavno da jako fino preko tjestenine naribati sirovu tikvicu i zaÄiniti sa ÄeÅ¡njakom i masl. uljem. jel to netko od vas probao?
isto ovakoanamar wrote:ja niÅ¡ta ne dinstam, niti pržim braÅ¡no. najviÅ¡e volim kad su iskjuÄivo od junećeg mesa. uvijek napunim i dvije tri tikvice, kad punim paprike, budu jako ukusne.
Pohane tikvice, leso krumpir i salata od paradajza i krastavaca.
Sutta bolonjez i spageti te zelena salata.
Sutta bolonjez i spageti te zelena salata.
M & M 15.06.2008 i 15.09.2012.

ivy, nisam probala, ali vjerujem da je ukusno, posebno s mladim tikvicama.
danas ostaci od juÄer. za djecu neka paÅ¡ta.
danas ostaci od juÄer. za djecu neka paÅ¡ta.
ja sam juÄer napravila, potaknuta Älankom o kiselosti http://www.6yka.com/novost/41523/kiselo ... ih-bolesti djeci za veÄeru salatu od hladne tjestenine (to me emsa nauÄila
), sa brdom paradajza, krastavaca i svog sirovog povrća koje oni jedu, a nama varijantu sa još dodanim lukom, peršinom, paprikom. uh, uh, kako je bilo za prste polizat da si razmišljam da si opet napravim 

od ostataka riže možeš i hladnu salatu s rižom napraviti. isto kao i s paštom
gdje si bila do sad s tim 

Ovaj tvoj Älanak, ivy, dignuo mi je tlak na osamsto.
Neću puno karikirati ako kažem da bismo, sukladno njemu, trebali jesti gotovo iskljuÄivo svježe ubranu travu s Himalaje.
Neću puno karikirati ako kažem da bismo, sukladno njemu, trebali jesti gotovo iskljuÄivo svježe ubranu travu s Himalaje.
sorrySvimbi wrote:Ovaj tvoj Älanak, ivy, dignuo mi je tlak na osamsto.

meni je u stvari jako dobro sjeo jer zadnjih tjedan dana prouÄavam filozofiju sirove hrane i koliko god da je ekstremna, mislim da bi bilo dobro da nam je jedan (veći) dio obroka sirov (u smislu voća i povrća)
Apsolutno, ali ovo je ekstremno.
Potpuno izbacivanje namirnica životinjskog podrijetla, kao neÅ¡to Å¡to se ne temelji na etiÄkom vegetarijanstvu ili intoleranciji, to je za mene užas živi.
Ali nemoj se ispriÄavati
Potpuno izbacivanje namirnica životinjskog podrijetla, kao neÅ¡to Å¡to se ne temelji na etiÄkom vegetarijanstvu ili intoleranciji, to je za mene užas živi.
Ali nemoj se ispriÄavati

ja sam u stvari originalno Äitala jedan drugi Älanak sa istom tematikom kiselosti organizma i u njemu je istaknuto da nije izlaz u izbacivanju svih kiselih namirnica, nego da je važno da je malo preko pedeset posto namirnica u obroku alkalno. na taj naÄin radiÅ¡ ravnotežu
Ja Älanak nisam ni Äitala, ali sam vidila da ga je shareao H-alter na svom fejsu juÄer i da su ih ljudi napali da otkad to oni shareaju pseudoznanstveni Älanak i da taj lik uopće nije dobio Nobelovu nagradu za to Å¡to piÅ¡e u Älanku i joÅ¡ svaÅ¡ta neÅ¡to, komentari su popriliÄno urnebesni ustvari 

Dva tjedna nitko nista nije jeo.
:dijeta: 
Ajd' da ja prijavim ono cega se mogu sjetiti (dosadno mi
):
Danas skampi u bijelom umaku s bezveznom tjesteninom jer smo ostali bez dobre, a narucuje se na netu.
Jucer pizza.
Sutra ne znam.
U petak planiramo rostilj i razne salate.
Prekjucer sam jela salatu iz McDonaldsa, obicnu zelenu s jednim cherry paradajzom. Navecer smo jeli svastanesto bezveze na svekrovom rodjendanu na jezeru (kupio si covjek stan na jezeru za 60. rodjendan).
U nedjelju varivo od buce (bez buce, a s tikvicom
), pire krumpir i polpete. I schwarzwaldicu koju je napravila moja sestra.
U subotu, hm, ne znam, ne sjecam se. Mislim da je bilo nesto u letu jer smo bili na sto strana cijeli dan.

Ajd' da ja prijavim ono cega se mogu sjetiti (dosadno mi

Danas skampi u bijelom umaku s bezveznom tjesteninom jer smo ostali bez dobre, a narucuje se na netu.
Jucer pizza.
Sutra ne znam.
U petak planiramo rostilj i razne salate.
Prekjucer sam jela salatu iz McDonaldsa, obicnu zelenu s jednim cherry paradajzom. Navecer smo jeli svastanesto bezveze na svekrovom rodjendanu na jezeru (kupio si covjek stan na jezeru za 60. rodjendan).
U nedjelju varivo od buce (bez buce, a s tikvicom

U subotu, hm, ne znam, ne sjecam se. Mislim da je bilo nesto u letu jer smo bili na sto strana cijeli dan.
- malena beba
bas mi je sveki jutros digla tlak na ovu temu.
dici sam ispekla piletine na tavi u malo umaka i kazem joj da im napravi neki prilog jer i mm ide radit
a ona meni da je njoj za dice jer stalno jedu frigano
nisam se snasla taj cas ali razmisljala sam putem do posla sta smo jeli ovaj tjedan:
- jaja (neko omlet, neko na oko, napravim im kako vole)
- lungica sa gljivama
-juhu & leso meso i kumpir
- snicle u saftu i pire
- tjesteninu sa tikvicama i gljivama
- pizzu (mm jucer nije tio kuvat nego je narucio pizzu)
sta fali tome?!
sutra sam planirala meso sa graskom i mrkvom, prekosutra rizot sa kozicama
dici sam ispekla piletine na tavi u malo umaka i kazem joj da im napravi neki prilog jer i mm ide radit
a ona meni da je njoj za dice jer stalno jedu frigano

nisam se snasla taj cas ali razmisljala sam putem do posla sta smo jeli ovaj tjedan:
- jaja (neko omlet, neko na oko, napravim im kako vole)
- lungica sa gljivama
-juhu & leso meso i kumpir
- snicle u saftu i pire
- tjesteninu sa tikvicama i gljivama
- pizzu (mm jucer nije tio kuvat nego je narucio pizzu)
sta fali tome?!
sutra sam planirala meso sa graskom i mrkvom, prekosutra rizot sa kozicama
10.11.2002. Äimavica
18.01.2007. maza
18.01.2007. maza
kad pravite grasak i boraniju, varivo, da li meso ide u to? i ako da, koje meso stavljate?
mi juce pilav
prekjuce cureci zabatak u rerni sa povrcem (paprike, tikvice, krompir, sargarepa, brokoli)
danas neka dostava, MM ce kupiti rostilj, ja napraviti salatu
uz svaki obrok smlatimo i ogromnu ciniju salate, a doruckujemo i veceramo ledenu lubenicu
osim Nadje, ta jede slaninu
mi juce pilav
prekjuce cureci zabatak u rerni sa povrcem (paprike, tikvice, krompir, sargarepa, brokoli)
danas neka dostava, MM ce kupiti rostilj, ja napraviti salatu
uz svaki obrok smlatimo i ogromnu ciniju salate, a doruckujemo i veceramo ledenu lubenicu
osim Nadje, ta jede slaninu

"I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me, Superman." Homer Simpson
ništa ne fali tome, mb
a ako joj je žao, neka im ona kuha
ja ću danas varivo od leće
sutra vjerojatno zelene rezance s kozicama i salatu
a ako joj je žao, neka im ona kuha

ja ću danas varivo od leće
sutra vjerojatno zelene rezance s kozicama i salatu
- malena beba
aha, mos mislitn.grace wrote: a ako joj je žao, neka im ona kuha![]()

ma

vissnja, pravim varivo od mrkve i graska, izdinstam neko meso (piletinu, junetinu, sta vec imam) na kapuli, dodam luka, podlijem vinom ako imam ako ne onda samo vodom ili nekim temeljcem, dodam mrkvu i grasak, ako cemo odma jest a ne sutra onda i kumpir, moze
i malo jecma tek toliko da zgusne i to je to (grasak dodam zadnjih 10ak minuta- smrznuti), zacine koje volis
10.11.2002. Äimavica
18.01.2007. maza
18.01.2007. maza
mb, menu ti je super, pusti sveki
ja ne kuham već danima jer mi je kuća puna ljudi koji su na godiÅ¡njem pa se izvlaÄim
al inaÄe praktiÄki svakodnevno kuhamo Å¡alÅ¡u, Å¡to za omdah, Å¡to za crne dane 
ja ne kuham već danima jer mi je kuća puna ljudi koji su na godiÅ¡njem pa se izvlaÄim

Skontala sam super jednostavan naÄin za napraviti Å¡alÅ¡u - paradajz na Äetvrtine, luk na rebra, sve u Å¡erpu, zalijem maslinovim, stavim so, biber, Å¡ećer, poklopim i pustim na laganoj vatri da se pretvori u kaÅ¡u. NiÅ¡ta ne mijeÅ¡am, samo stresem Å¡erpu ponekad. Onda kaÅ¡u zgnjeÄim gnjeÄilicom za pire, probam okus da vidim je li Å¡ta treba dodati i gotovo. OdliÄna je. Može tako gusta kao sos za tijesto, može se razrijediti vodom i prokuhati za paradajz supu. Može i trava raznih unutra, Å¡ta volite.
Samo nemojte reći da svi tako radite.

dom je tamo gdje je puding
- malena beba
oxi
ja radim tako, jedino ponekad sve izmiksam stapnim da ela ne vidi komade 

10.11.2002. Äimavica
18.01.2007. maza
18.01.2007. maza
- thalia
- Title: gÄ‘a. gyllenhaal-Ä‘uriÄko
Oxi wrote:Skontala sam super jednostavan naÄin za napraviti Å¡alÅ¡u - paradajz na Äetvrtine, luk na rebra, sve u Å¡erpu, zalijem maslinovim, stavim so, biber, Å¡ećer, poklopim i pustim na laganoj vatri da se pretvori u kaÅ¡u. NiÅ¡ta ne mijeÅ¡am, samo stresem Å¡erpu ponekad. Onda kaÅ¡u zgnjeÄim gnjeÄilicom za pire, probam okus da vidim je li Å¡ta treba dodati i gotovo. OdliÄna je. Može tako gusta kao sos za tijesto, može se razrijediti vodom i prokuhati za paradajz supu. Može i trava raznih unutra, Å¡ta volite.

na kraju dodaj svježeg perÅ¡ina i ÄeÅ¡njaka

ontopic: pileća juha i punjene paprike s palentom. sutra ću pire

danas su bili rezanci s kozicama
sutra ću musaku, ovu
http://www.coolinarika.com/recept/pire- ... nim-mesom/" onclick="window.open(this.href);return false;
sutra ću musaku, ovu
http://www.coolinarika.com/recept/pire- ... nim-mesom/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jucer lignje, povrtna juha i mahune na leso.
Danas brdo razlicitog sushija.
Danas brdo razlicitog sushija.
Vozamo se po Wisconsinu (a jos nismo jeli domaci sir).