S obzirom na kolicinu vremena koja mi je na raspolaganju svaki dan, samo izmisljam sto cu kuhati i debelo se trudim da ubije bar nekoliko sati.
Neki dan sam napravila zapeceni karfiol s tjesteninom. Ovi tu su se podavili, iako je recept izmisljen na licu mjesta, dok sam gledala u razne ostatke koje smo imali u frizideru.
Daklem ovako:
Baciti karfiol u kipucu vodu, malo prokuhati. Skuhati i tijesto, cini se najbolje neko s rupama (pojma nemam sto sam ja imala, valjda neke penne). Uzeti kravlji sir i malo vrhnja, moze i jaje (kod mene, na zalost, kravlji sir dolazi s vrnjem, vec posoljen

), promijesati s muskatnim orascicem. Baciti karfiol u sir i vrhnje, dodati tijesto. Istresti u teflon/vatrostalnu posudu (ili, valjda, s necim nauljiti nesto drugo). Zapeci dok.. se ne spece. Tu nikad nisam dost' pametna jerbo uvijek imam neku zeznutu pecnicu. Iz ciste dosade, a i zato sto su stajali ispred mene, u smjesu sam dodala zrna maka i crni i bijeli sezam. Ispalo je skroz njam. E, da, nemojte zaboraviti posoliti - sol nikad ne spominjem jer je, uglavnom, ne koristim (Dereku ne smeta, ali mislim da se njegovi malo cude...).
Bucnica s tikvicom - sve isto kao i obicna, ali tikvicu (gigantsku) treba narezati na kocke. Naribana izgubi okus, miris i teksturu.
Danas, mozda, skuham nekakvu tjesteninu s articokama. Ako bude cemu, podijelit cu tajne (recept je iz kuharice, a poznata sam po tome da mi vjera zabranjuje da slijedim recept od rijeci do rijeci, dok mi je i kuhinjska vaga veliki neprijatelj).
Imam doma i tortilje pa mozda umutim neki paradajz i papriku, dinstane na mladom luku, s kukuruzom, crvenim grahom i slanutkom iz konzerve. Ispecem juneci snicl na naglo, narezan na trake i okupan u senfu. Poslije sve to ide u tortilju, na koju ide malo vrhnja s cesnjakom i persinom.
Jucer sam napravila i jabuke u slafroku, ali mislim da nisu shvatili poantu.
Sutra, mozda, skuham sekeli gulas. Jedino ne znam sto ce se dogoditi na mesnom planu jerbo nemam osobito dobar komad svinje za to (tu nema
ruznog mesa, sve neki lijepi snicli). Vidjet' cemo sto ce to biti.
Tortelini i slicno uvijek prolaze. Junetina u senfu isto. Domaca kokosja juha s tonom povrca. Mahune cuspajz su zbunile protivnika (ali.. volim ih, pa obecajem da ce ih opet gledati). Jucer smo jeli Podravkinu Proljetnu juhu, samo zato sto se ovdje moze kupiti. Steta sto nema brokule i sparoga, te su mi bas drage.
Nedavno smo umlatili i francuski krumpir; nije im bilo lose.
E, da, soja na 100000 nacina, pogotovo popechci.
Meni skoro pa sve dobro, samo da ne moram vani jesti.