Pelješki most

... no to ne znaci da o njoj ne mozemo raspravljati. Novinski clanci i ostale trivijalnosti dozvoljene.

Moderators: Kaae, Derek

Post Reply
User avatar
zenzo
Posts: 818
Joined: Thu Feb 23, 2012 1:12 pm

Pelješki most

Post by zenzo » Sat May 12, 2012 4:36 pm

Molila bih one zainteresirane, ako žele, da potpišu peticiju zahttp://zapeljeskimost.net/?upis=da gradnju Pelješkog mosta. Spasite nas od toga da ostanemo vječita vukojebina i da umjesto gradnje mosta i pristupnog auto-puta naprave trajektno pristanište za kamione koji će mi prolaziti direkt ispod kuće cesticom koja nema trotoara :nope:
User avatar
pomikaki
Posts: 5308
Joined: Wed Sep 30, 2009 3:01 am

Re: Pelješki most

Post by pomikaki » Sat May 12, 2012 4:38 pm

jesmo li sigurni da to želimo? :mrgreen: mislila sam da će nam to konačno dotući državni proračun, ako je od njega išta ostalo.
User avatar
zenzo
Posts: 818
Joined: Thu Feb 23, 2012 1:12 pm

Re: Pelješki most

Post by zenzo » Sat May 12, 2012 4:46 pm

Vratit će se u proračun od turističkih taksi kad napokon i ovdje turizam procvijeta, kad ne budu u svakoj kući dva penzića, dva nezaposlena i dvoje klinaca na dječijem doplatku. :angel:
User avatar
pomikaki
Posts: 5308
Joined: Wed Sep 30, 2009 3:01 am

Re: Pelješki most

Post by pomikaki » Sat May 12, 2012 4:57 pm

hm, da. još me uvjeri da će franak pasti, bdp porasti, te da će profunkcionirati pravna država ako se taj most izgradi.

Ako misliš samo od turizma na pelješcu vratiti tu lovu (plus onu koju će si maknuti u džep svi upleteni) trebat će vam jaaako puno turista. nisam sigurna da znaš što želiš :unsure: .

To što se odustaje od gradnje možda i nema samo veze s krizom nego i s manjom mogućnošću hapanja para iz proračuna, što je po mom mišljenju i pravi povod za gradnju, a ne penzići i nezaposleni na Pelješcu.
User avatar
zenzo
Posts: 818
Joined: Thu Feb 23, 2012 1:12 pm

Re: Pelješki most

Post by zenzo » Sat May 12, 2012 5:08 pm

Ok, kontam taj strah, ali autocesta do Dubrovnika je POTREBNA, zašto je graditi kroz BIH, možda ima tamo netko koga svrbi ruka da proda skupo zemlju? Stavim ti par linkova http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =PAQG0r8ih http://www.hrvatska-rijec.com/2012/05/s ... -tri-sata/ http://dubrovnikregija.com/23-peljeski- ... -ili-tunel http://www.vecernji.hr/kolumne/hoce-li- ... mna-408694
Da se razumijemo ne slažem se sa baš svime navedenim u tim tekstovima
User avatar
Pinky
Posts: 2970
Joined: Thu Oct 01, 2009 8:58 am

Re: Pelješki most

Post by Pinky » Sun May 13, 2012 11:00 am

ti si na peljescu? U kojem mistu?
User avatar
zenzo
Posts: 818
Joined: Thu Feb 23, 2012 1:12 pm

Re: Pelješki most

Post by zenzo » Sun May 13, 2012 11:12 am

Ponikve
User avatar
Pinky
Posts: 2970
Joined: Thu Oct 01, 2009 8:58 am

Re: Pelješki most

Post by Pinky » Sun May 13, 2012 12:51 pm

sad cu se pokrit usima jer ne znam di je to. Ja sam blizu tebe, u najruznijem gradu na jadranskoj obali, poznatom po ekscesnom popu koji voli cjenike i rafi.
User avatar
zenzo
Posts: 818
Joined: Thu Feb 23, 2012 1:12 pm

Re: Pelješki most

Post by zenzo » Sun May 13, 2012 1:06 pm

Pinky wrote:sad cu se pokrit usima jer ne znam di je to. Ja sam blizu tebe, u najruznijem gradu na jadranskoj obali, poznatom po ekscesnom popu koji voli cjenike i rafi.
Pločanka! :hi:
Ne brini, nisam ni ja znala dok nisam upoznala mm. Prvo selo iza Stona, jedino u cijeloj RH sa više mjesnih odbora nego stabala.
User avatar
magriz
Posts: 4139
Joined: Sun Nov 01, 2009 5:22 pm
Location: A6

Re: Pelješki most

Post by magriz » Sun May 13, 2012 4:43 pm

protiv sam. u ovom trenutku (a i godinama koje nam dolaze) to je preskup i neisplativ projekt.
da, značio bi možda nešto stanovništvu na pelješcu, ali je upitno koliko bi bio isplativ. a progutao bi novce za druge projekte, važnije za cijelu zemlju
slažem se da se vlast većinom ponaša centralistički, ali me čudi gdje su do sada bili svi oni koji se sad javljaju dok je hadeze vladao i obećavao most? zar su naivno mislili da će se graditi? zar je hadeze vlast (a vladala je 16 godina) u ijednom trenutku djelovala necentralizirano? to se zaboravilo, zar ne?
iz onog pisma kojeg si linkala na rodi, izvire toliko sebičnosti i netrpeljivosti prema cijeloj zemlji, a stalno pozivanje na slavoniju i dalmaciju u ratu je stvarno prešlo granicu. a što je s likom, gorskim kotarom, riječkom lukom koja je zbog rata propala i promet joj je preuzeo (tada) nekoliko puta manji kopar?
Å¡to s otocima koji propadaju (nebitno koji).

žalosno je da opet nekolicina podjaruje narod i gura ga u svađu i mržnju kako bi opet došla na vlast
User avatar
zenzo
Posts: 818
Joined: Thu Feb 23, 2012 1:12 pm

Re: Pelješki most

Post by zenzo » Sun May 13, 2012 5:53 pm

Zato me i ježe malo ti iz Dalmacija regije, imam feeling da samo žele prebaciti centralizam sa sjevera na jug.
Gledala sam kamione koji su išli na gradilište mosta, išli gledati radove, baš me bilo bilo briga tko gradi, glavno da se gradi. Nikad nisam glasala za kradeze, bome ni za zrpipe, uvijek zeleni i sad za Grubišića iako sam ateist.
Činjenica je da se ne ulaže dovoljno u Slavoniju, pripizdina žešća, i da može zasmetati majci iz Gorskog Kotara cendranje neke iz Zagreba da je slab izbor vrtića kad ga ona nema nikakvog, to što se dogodilo riječkoj luci lako se može dogoditi splitskoj i dubrovačkoj zračnoj luci poradi koridora kroz BIH, a ja sam rođena na otoku.
User avatar
SamanthaJones056
Posts: 2028
Joined: Wed Jan 05, 2011 5:44 am
Title: štovateljica Mike Antića

Re: Pelješki most

Post by SamanthaJones056 » Mon May 14, 2012 1:18 am

Zenzo ja mislila da si iz Metkovića. Ja svake godine dolazim u Luku. Ako sve bude OK eto me i početkom Lipnja.
Sto se tiče mosta ja iskreno isto nisam ubeđena da je nužno potreban baš sada. Ali ja tamo dolazim 1 ili 2 puta godišnje pa smatram da mi nije problem proći kroz BiH. Ipak sjećam se kad mi je sestrična rodila i išli smo ih vidit. Bili smo spakovani moji starci, brat snaja nećak i ja, a onda je snaji i bratu sinilo da nećak nema putovnicu i da ne mogu oni ići, tak da nisu niti otišli tada. nezgodna stvar, svakako.
Parallel lines have a lot in common, but they never meet.... Ever....
You might think that's sad.
But every other pair of lines meets once and then drifts aparts forever.... which is pretty sad too!
User avatar
zenzo
Posts: 818
Joined: Thu Feb 23, 2012 1:12 pm

Re: Pelješki most

Post by zenzo » Mon May 14, 2012 4:09 am

Autocesta nam je hitno potrebna, most može pričekati, ali ne da ga se potpuno prekriži trasom kroz BIH.
Posljednjih nekoliko dana ponovno je aktualizirano pitanje prometnog spajanja krajnjeg juga Hrvatske s ostatkom zemlje. Kako to obično biva pri takvim strateškim odlukama, nameće se nekoliko rješenja od kojih nijedno u postojećim okolnostima nije najsretnije, a aktualna je vlast sklonija drugačijem rješenju od onog za koje se zalagala prethodna pa je to divna prilika za još malo dnevnopolitičkog prepucavanja. Konsenzusa oko nacionalnih interesa ni za lijek. No istini za volju, iako navikli na njihove bedastoće, ne bi ih trebali u startu osuđivati jer se ovo pitanje sasvim legitimno može promatrati iz nekoliko uglova. Pravo je pitanje zapravo koji razlozi pokreću jedne, a koji druge. Ono što spada u činjenično stanje jest da Hrvatska nema novca za izgraditi Pelješki most onako kako je zamišljen čitavi projekt. Svejedno, postoji nekoliko modela koji bi se mogli primijeniti kako bi ova strateška prometna poveznica bila osigurana, ali i jeftinija nego što je to prvotno planirano.

Graditi stratešku cestu kroz susjednu politički nestabilnu državu fijasko je hrvatske državnosti

Idejno rješenje nove hrvatske Vlade – spajanje dva dijela Hrvatske koridorom kroz Bosnu i Hercegovinu, uz argument kako ionako tu jednog dana neće biti granice, lako bi se moglo pretvoriti u još jedan fijasko hrvatske državnosti. Od smrti Franje Tuđmana naši se vlastodršci, točnije vlastoklepci, doslovno natječu tko će povući manje državnički potez i što bolje ustoličiti šarlatanstvo kao mainstream politiku ove države. Povezivati svoj teritorij preko tuđeg, uz bitnu napomenu kako je Bosna i Hercegovina najnestabilnija država u ovom dijelu svijeta, potez je upravo na tom tragu. Kad još k tome, u obranu manjka bilo kakve vizije, dodaju onu šablonsku „zajedničku budućnost regiona u EU“, stvar postane još smješnija. Bosna i Hercegovina će članicom Europske unije postati zasigurno zadnja na kontinentu jer se radi o državi koja je u gorem društveno-političkom stanju od Kosova.
Image
Post Reply