Traktat o govancetu v2.0

Zdravlje, vase i nase, zdrava hrana, a bogami i sport i rekreacija.

Moderators: Kaae, Derek

User avatar
Kaae
Posts: 34204
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:19 am
Title: Badger Badger Badger

Re: Traktat o govancetu v2.0

Post by Kaae » Fri Jan 10, 2014 1:42 pm

Anemona kuzi u cemu je stvar - nije to tvrda stolica (nije rijetka, ali nitko od nas se stvarno ne bi obazirao na to), on samo ceka dok god moze. I onda izadje kugla, onako lijepo, u bojama na redove. Sve se vidi sto je pojeo, lijepo sloj na sloj.
I have CDO. It's like OCD, but in alphabetical order. As it should be.
User avatar
vissnja
Posts: 3699
Joined: Tue Oct 27, 2009 5:06 pm
Location: Beograd

Re: Traktat o govancetu v2.0

Post by vissnja » Fri Jan 10, 2014 2:18 pm

Opet ja, kod Nađe je bio baš taj problem da ga je zadržavala koliko je mogla. A pošto je bila manja, a i danima je mogla da brlja sa hranom, onda je to bilo danima. Dok je baš, baš ne potera da ne može da ga, da izvineš zadrži, ona ga je zadržavala.

Taj sirup koji joj je dala dr (Lactulose Mip) je baš za to. Povećava volumen stolice toliko da dete ne može da ga zadrži. Ne utiče na rad creva, ne omekšava govno jer je već ok mekano. Naravno, dobila ga je posle detaljnog pregleda, pošto joj je dr ispipala stomak i sve.

Dešavalo se nekad, da kad se posle 7 dana iskaki, osim što joj sve pantalone počnu da spadaju :laugh: , da ima malo sveže krvi na papiru kad je brišem. Dr je rekla da je to ok, da zbog toga što dugo zadržava promeni se oblik, govno postane veliko i debelo pa dođe do manjih oštećenja analnog otvora. Govanjce ni jednog trenutka nije bilo tvrdo, nije bilo klikera niti išta.

I dan danas, sa 6.5 je moram terati da kaki, svaki dan posedi na šolji 5-6 minuta, a svaki drugi, treći zapravo nešto i obavi, iako nikad neće sama otići na wc.
"I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me, Superman." Homer Simpson
User avatar
Kaae
Posts: 34204
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:19 am
Title: Badger Badger Badger

Re: Traktat o govancetu v2.0

Post by Kaae » Mon Jan 20, 2014 9:21 am

Update:

Ima boljih i losijih dana. :shrug: Sad pije vodu ili caj, popije pola salice dnevno, recimo, nekad vise. Uz to mu dajem i malo bademovog mlijeka, plus povremeno uspijem uvaljati suhe kuhane sljive (izmljela sam ih u pekmez bez dodataka) u jogurt koji mu najcesce saljem u vrtic.

Neki dan je kenjao dvaput, go'no izgleda isto, ali je manje i izaslo je bez ikakvog otpora i histerije. Sad je preskocio dan i pol (nakon tog duplog kenjanja) pa ne znam sto ce biti kad krene. Opcenito malo manje drami.
I have CDO. It's like OCD, but in alphabetical order. As it should be.
Post Reply